Közgyűlés 2014.11.21. – Az egyesület első éve

Eredetileg az volt az elképzelés, hogy az egyesülettel fél évente fogunk közgyűlni a retro kütyü bulikkal egybekötve. Így tettünk alapításkor, és a tavaszi formális újraalapítás alkalmával is … de most ősszel ez már nem tűnt élhetőnek … ezen a szinten egyszerűen már túl sok meló összehozni egy retro kütyüt, emellett egyszerűen nem marad idő felkészülni egy közgyűlésre, és egy buliban nincs is igazán ennek helye.

Volt bennem némi para, hogy egy közgyűlés önmagában nem vált ki akkora érdeklődést, hogy meglegyen az alapszabály módosításhoz = formális újraalakuláshoz elengedhetetlen 10 fő … de végül 16-an írtuk fel magunkat a jelenléti ívre … tagságunk stabil mint a szikla 🙂

Linkek:

Az új alapszabályzat

Kögyűlés jegyzőkönyv

Éves beszámoló írásban:

Kudarcok:

Legfontosabb célunk, hogy a bíróság jogerősen nyilvántartásba vegye az egyesületet, így lehessenek hivatalos pénzügyeink, pályázhassunk, és elköthessünk egy valag pénzt … erre még várnunk kell … nem írnám le még egyszer a csesződést. Bárki elolvashatja a történetet a napló pecsétes bejegyzéseiben : 1 2 3

Célunk volt, hogy rendszeres létrehozzuk az egyesület rendszeres klubéletét. Ez se sikerült. Bár pár hétig tartottunk rendszeres klubnapokat nálunk, de ez így nem működött … nekünk se volt kényelmes, minden szombaton itthon lenni, a klubszoba se volt a maga 6 négyzetméterével ideális … klubnapló : 1 2 3 4 5

Eztán tettünk még egy próbát a rendszeres csütörtöki klubozással a Club 4 Players nevű kocsmában, de ez se bizonyult működőképesnek. Túl sok volt oda a cuccunk, és nem voltunk elegen. Végül a tavaszi közgyűlésen elhatároztuk, hogy ezt a vonalat egy ideig nem fogjuk erőltetni, máshogy kell közösséget szerveznünk.

Sikerek:

Az egyesület cuccaival sikerült bekerülnünk több rendezvényre. Az első ilyen a tavalyi animekarácsony volt a millenárison. Nyáron meghívást kaptunk az ajkarendeki Árok partyra. Ott voltunk az őszi Mondoconon a Hungexpón, a Retro Kvarc- és Videojáték kiállításon a Csokiban. Jövő héten megyünk PlayIT-re, rá egy hétre megint Animekarácsony … tehát itt beindult az élet … és ehhez már van egy igazi arcade gépünk és szépen megdesignolt arculatunk is 1 2.

Az egyesület szervezésében letoltunk három retro kütyü bulit. A tavaly őszi alapuló bulin nagyjából 50-en, a tavaszin amit a MAT-al együtt szerveztünk már 70-en, a most őszin az iddqd bloggal kooperálva már 190 főt buliztattunk.

A tagság is szépen gyarapodott. Tavaly novemberben 23-an alapítottuk az egyesületet. Jelenleg a hivatalos tagság létszáma 41 fő.

Online jelenlétünket eredetileg egy félig zárt fórumban képzeltük el. Erre létrehoztunk egy phpBB alapon működő fórumot. Ez hamar elnéptelenedett, mivel a tagság inkább a facebook csoportban kommunikált. Ennek ellenére tavaly dec 20.-án tartott közgyűlésen elhatároztuk, hogy összehozunk egy weboldalt, amin dokumentálni fogjuk az egyesület életét, cikkeket írunk meg ilyenek … ez lett az insert-coin.hu, ami komoly ráncfelvarráson esett át, amikor a nyáron pár hétig úgy hihettük, hogy hivatalosan bejegyzett egyesület lettünk 1 … kellett egy komolyan vehető felület, ahol világgá kürtölhetjük a hírt … bár az öröm korinak bizonyult, de az oldal azóta is heti rendszerességgel frissül.

A facebook csoport: Kezdetben 27-en voltunk, jelenleg 185-en. Az ide kirakott posztokat naponta nagyjából 100 embert érnek el. Itt lettek sikeresek a heti szavazások is.

A legnagyobb sikert talán a kapcsolatok kiépítésében értünk el. A hazai videojátékos kultúra legtöbb neves szereplőivel megtaláltuk a kapcsolatot. Kiemelném : SakmaNt, Stökit, ADSRt … rajtuk keresztül nagyjából mindenkihez sikerült eljutni az országban, akik komoly rajongói a témának.

És itt szeretném külön bemutatni MacskaJancsit, aki már sikeresen megvalósította azt, ami nekünk nem sikerült. Civil alapon rendszeres és működő kockulós klubéletet hozott össze. Minden szerda este megnyitja kapuját a Kóceráj Poharazó … ezen kívül több ponton is találkozott elképzelésünk, hogy miképp lehetne megpörgetni hazánkban a videojátékos kultúrát … Nyitni szeretnénk művészeti irányba. Ezért kértem fel őt, hogy csatlakozzon az egyesület újonnan alakult elnökségéhez, mint alelnök … és elfogadta! Köszönöm !