Egyesület mi? Az ügyészség fityiszt mutat!

Az egyesület nyilvántartásba vételi papírjának keltezése 2014.júl.04. Aznap felhívott az bírósági titkár, hogy az 2014.máj.03. tartott újraalakuló gyűlésünkön elfogadott módosított alapszabály minden pontban megfelel annak amit, amit ők kértek, ezért az egyesületet bejegyezik … de már ekkor jelezte, hogy újabb problémás pontokat vett észre, amik az ügyészségen nem biztos, hogy át fognak menni.

Ha az ügyészség megfellebbezi a nyilvántartásba vételünket, akkor újabb alapszabály módosításra lesz szükség, aminek egyetlen reális módja, hogy formálisan megint újra alakítjuk az egyesületet.

A bejegyzési határozatot júl.25-én kaptam kézhez. A papír szerint az ügyészségnek a bejegyzés keltezésétől számítva 15 napja van fellebbezni, vagyis legfeljebb júl.21-ig … ismerve a bíróság levelezési tempóját úgy számoltam, hogy ha történt fellebbezés, akkor arról Aug.11.-ig  jönnie kell levélnek.

Úgy terveztük, hogy nagyjából erre időpontra elkészül az új oldalunk … ez meg is lett … az ügyészségtől semmi levél nem jött, így úgy gondoltam minden okunk megvan örömre, és ezt közreadtuk a nagy hírt, hogy végre egyesület lettünk … Az öröm korinak bizonyult 🙁

Aug.14.-én hívott a bírósági titkár, hogy az ügyészség a rendelkezésére álló utolsó nap, júl.21-es keltezéssel fellebbezett, és mindenbe belekötött, amit csak el tudott képzleni, de még olyanba is, amire sose gondolt volna … A titkár maga is azt mondta, hogy káosz van, és nem csak mi szívtunk, mostanában minden bíróságon bejegyzett egyesületet elkaszál az ügyészség … nem kedveznek nekünk ezek az idők.

Most arra számítok, hogy 20 nap múlva kapom meg a levelet bíróságról, hogy miben kell módosítani az alapszabályunkat. Annyi biztos, hogy a nevünk megbukott, valószínű azért, mert nem derül ki belőle egyértelműen mivel foglalkozik az egyesület … Valahogy bele kell majd csempészni a névbe a videojáték kultúra szókapcsolatot.

Javaslom, hogy a jóhiszeműség helyett innentől álljunk át defenzív módba, és a következő formális újraalakulásnál csak a jogi minimumot teljesítsük, hogy kevesebb dologba tudjanak belekötni, és utána könnyebben tudjunk alapszabályt módosítani, ha tovább cseszekednének velünk.

Az alakuláshoz kérnék 10 főt, akikkel bármikor össze lehet ugrani egy gyors papírmunkára.

A jelenlegi alapszabályunk szerint az egyesület 3 képviselőjének van aláírási joga, az elnöknek, az alelnöknek, és a gazdasági vezetőnek. Javaslom, hogy az egyszerűség kedvéért formálisan szűkítsük le az elnökség létszámát erre a 3 főre (ezzel is spórolunk egy rakat papírt) … míg valódi működésünk, a 6 fős elnökség és a tagság maradjon változatlan.