Az országút harcosa

Január 11-én Star Trek Találkozó volt a Ferencvárosi Művelődési Központban. Sztárfellépő John de Lanice, aki Q-t alakította a sorozatban (facebook event). Nagy show volt az öreg … de ez most nem tartozik a tárgyhoz … az annál inkább, hogy ezen az eseményen szereztem be kocka múltam egy jeles darabját, az Országút Harcosát, potom 800 Ft-ért Mr. Sci-Fi & Fantasy jóvoltából (facebook page).

Szerintem minden hozzám hasonló telepi suhanc egy Kaland Játék Kockázat regénnyel kezdte a kockulást. 1992 tájékán minden srác hordott táskájában egy ilyet. Nekem meg ez a lapozgatós Mad Max volt a kedvenc darabom.

De volt egy komoly szépséghiba ebben a kockulásban; senki se játszotta a könyveket szabályosan. Kalandlapot nem vezettünk, nem volt hozzá elég kezünk, miközben minden ujjunkat könyvjelzőnek használtuk, hogy gyorsan visszalapozhassunk, ha belefutottunk egy csúnya halálba.

Akkoriban kaptam életem első számítógépét, egy C64-est. Első programozói szárnypróbálkozásként írtam egy Kaland Játék Kockázat koppintást BASIC-ben, de 11 évesen még nem erősödött meg bennem se a programozói se az írói véna … vagyis a mű elég gagyi lett.

Ezen emlékeimben révedtem éppen, mikor elkapott az ihlet: Behozom a gyerekkori lemaradást. Lekódolok egy Kaland Játék Kockázatot jól, és azzal végre végig is viszek egyet szabályosan … már ha egyáltalán végig vihető úgy …

A kezdéshez segítséget kértem és kaptam mind az Insert Coin, mind az IDDQD közösségtől. Kértem, ha valaki tud könyvet szkennelni, segítsen be, ne kelljen az egész könyvet begépelni. Közben kiderült, hogy nemcsak a könyvek teljes szövege tölthető le a netről, de mégcsak nem is én vagyok az első, aki ilyen projektre adta a fejét … más lehet ezen a ponton kiszállt volna, de nekem nem vette kedvem, hogy csak sokadik leszek a sorban, mert amúgy egyik létező megoldás se volt olyan, amilyet én szerettem volna összehozni.

Nagyjából két héten át toltam meló mellett a hajnalokba nyúló scriptelést, mire eddig jutott Az országút harcosa. Sok szerencsét hozzá!

Mellesleg ez a premier remek alkalom egy kis PixelCon reklámhoz!

! GYERTEK ! GYERTEK ! GYERTEK !

És már mindjárt itt van PixelCon2 is

pixcon2szalag!!! KINEHAGYD !!!!