PixelCon – 2015.05.09.

Az Insert Coin Egyesület magasabb fokozatba kapcsol buliszervezésben. Megrendezzük az első nagy videojáték kulturális találkozónkat, a PixelCont.

Helyszín: Blaha Lujza Tér 1. Müvelődési Szint (MÜSZI)
Időpont: 2015.05.09. kapunyitás 13:00
Belépő: 600Ft (az egyesület tagjainak 400Ft)

Facebook event: https://www.facebook.com/events/1583238088629846/

A PixelCon keretében kerül megrendezésre az Egyesület szokásos fél évenkénti retro bulija, a 9. Retro Kütyü Játszóház. Tehát kilencedjére is összehordjuk a kütyümindenséget, hogy kockuljunk egy durvát.
Szokás szerint mi hozzuk az egyesület kütyüit: Atari 2600, c64, NES,  SEGA MD, SNES, PS1, N64, SEGA DreamCast, PS2, GC, régi PC-k … tehát nagyjából mindent, amivel annó kockultunk …

A Retro Kütyü Játszóház hagyományai szerint te is hozhatsz magaddal bármilyen videojátékot, ami 10 évnél idősebb és szívesen bemutatnál másoknak … áramot tudunk hozzá biztosítani … ha szólsz előre, valószínűleg asztalt és TV-t is.

Ezen kívül ott lesz az egyesület Arcade gépe, és még egy szép darab a Kóceráj poharazóból.

És ez még csak az alapozás!

PixelConhoz csatlakoznak játékos közösségek, hogy bemutassák, ők hogyan élvezik a pixeleket.

 • MAT Conpót
  A Magyar Anime Társaság a PixelConon rendezi meg évenkénti videojátékos buliját. Standukon lesz Dance Dance Revolution táncgép, Guitar Hero, és WiiU konzolon mutatják be a manga rajzolás mesterfogásait.
 • 3DS Hungary 20. Streetpass tali
  A Nintendo kézi konzoljainak megszállotjai, a hivatalos Nintendo disztribútor támogatásával a PixelConon rendezik meg aktuális negyedéves találkozójukat. Lesznek 3DS local multiplayer versenyek, játékok csereberéje … ha van 3DS-ed mindenképp hozd magaddal!
 • Kóceráj poharazó
  Ők a geek underground sava borsa. Láttál már mechanikus kvarcjátékot ?… nem? … nekik olyan is van … nem egy.
 • Fight Club
  A bunyós játékok fanatikusai bemutatják, hogyan küzdenek az igazi profik. Street Fighter, Mortal Kombat, Killer Instinct, Tekken … úgy osztják a kombókat, hogy csak pislogsz.
 • Hackerspace Budapest
  A bitek és az áram igazi mágusai. Olyan kütyüket forrasztanak össze, amitől az állad leesik. Zenélő floppyk, snake egy ledfalon …

A Insert Coin Egyesület lehetőségei szerint támogatja a független magyar játékfejlesztőket, ezért ingyenesen megjelenési felületet biztosítunk azoknak, akik műértő videojátékos közönségünk előtt be szeretnék mutatni fejlesztéseiket.

Eddig regisztrált résztvevők: SongArcArtexGamesMistory, PROJECT PAN

A buli helyszínén mindenkinek lehetősége lesz részt venni egy kalandjátékban, aki rendelkezik Android rendszerű okostelefonnal. A játékot teljesítők közt ajándékokat fogunk kisorsolni.

A helyszínen lesz börze, ahol vásárolhattok retro játékokat a Wizzard’s videojáték üzlettől. Támogathattok minket, ha vesztek az egyesület által gyártott kütyüs kártyát, gamer témájú pólókat … és itt lesz a Bitshop standja is mindenféle kézműves geek csecsebecsékkel.

14:00-tól lesz kerekasztal beszélgetés: “Mi ez a retro láz?” címen, amire neves videojátékos újságírókat hívtunk meg, hogy színpadon beszélgessenek a videojátékok múltjáról, jelenéről, és mitől lesz manapság egyre divatosabb a retro ebben az iparban.

16:00-tól kezdődnek a retro játékos kompetísünök:

 • Dyna Blaster vs mode (PC)
 • Wizard of Wor showdown (C64)
 • Worms 2 (PC)

Mindhárom versenyszám egyenes kieséses rendszerben lesz. A bajnokok egy egy Retro Kütyü Trófeával lesznek gazdagabbak.

21:00-tól nagyobb hangerőre vált a buli. Fellépnek:

 • SIDrip Alliance – az ország legmenőbb CommodoreNerdCore bandája
 • Lazerpunk! – hamisítatlan gamer elektro dallamokkal
 • Macskajancsi – aki Gameboyokból hoz ki olyan groove-ot, hogy elszáll az agyatok!

a flyer:

pixelcon flyer final JPG