2 nap Retro Video- és Kvarcjáték Kiállítás

Sose gondoltam volna, hogy ilyen kemény meló 2 napon át hirdetni az egyesületi igét egy retro videojátékos orgia közepén. Egy hétbe került összeszedni magam, hogy összefoglaljam pár sorban a történteket.

A főszervező, a hazai retro videojátékos kultúra éllovasa, akit érdemeiért egyesületünk tiszteletbeli állandó tagjának fogadott, vagyis SakmaN meghívására voltunk jelen a kiállításon.

SakmaN csak ennyit mondott: “feel free to advertise”, tehát úgy reklámozzuk az egyesületet a 2 napos rendezvényén, ahogy csak akarjuk … és ennél jobb célközönséget máshol nem találnánk magunknak.

A terv az volt, hogy kiállításra elkészülnek az egyesület promó anyagai. Ez félig sikerült is. Elkészült az egységes egyesületi arculat (thx KenChi). Ez alapján terveztünk, gyártattunk egyesületi pólókat (kedvezményes áron, thx http://www.polonyomas-obuda.hu/), és felmatricáztuk az egyesületi Arcadet (thx macskajancsi). Tervben volt még szóróanyag és molinó is, de ezek idő hiányában már nem készültek el.

A koncepció az volt, hogy szimbolikusan lefedjük a videojáték kultúra 4 fő irányát: az arcade, a konzol, a számítógép és a handheld vonalat. Ehhez ott volt az egyesületi arcade, egy NES, egy C64, és egy GameBoy. (az arcade fuvarért köszönet Nagy Károlynak, és Orcface-nek),

Míg ott volt, az arcade-en megállás nélkül játszottak a látogatók. Főleg a fiatalabbak. Láthatón nagyon bejött nekik a téma. Az idősebbek inkább rövid, de intenzív emlékidézésre ragadták meg a gép karjait.

A standunkra kirakott C64, NES és GameBoy is jól szerepelt. Ezeken meghirdettük az egyesületi retro achivementjeinket. Sokan itt estek át először a c64 LOAD”$”,8 tűzkeresztségen, és több arcon is láttam, milyen büszkék voltak magukra 🙂 … pár arcnak sikerült teljesíteni a go go Mario-t, de a Wizard of Pit acsival hiába próbálkoztak, a Pit mindenkit bedarált.

Sok arccal beszélgettem, volt aki már hallottak rólunk, de a többségnek újdonság volt az Insert Coin. A fogadtatásunk igencsak pozitív, többen biztattak, hogy szerintük is van értelme egyesületi szinten foglalkozni a témával. Volt aki hozzánk jött megköszönni a rendezvényt, mert azt hitték mi szerveztük az egészet 🙂

Toborzásnak se volt utolsó a jelenlétünk. 4 fő jelentette be csatlakozási szándékát a rendezvény alatt. A pólók is meglepően jól fogytak, azt hittem jó ha eladok 1-2 darabot. Ehhez képest eladtam hetet … ez indokolttá tette, hogy utórendeljek a pólókból, mert a maradékból már az addig leadott előrendeléseket se tudtam volna teljesíteni … és akkor mi maradt volna Retro Kütyüre?

Az esemény csúcsa számomra egy megható történet. A 2. napi PONG bajnokság.

16 fő egyenes kieséses rendszerben játszott. Minden mérkőzés 2 nyert meccsig tartott. Egy meccs 15 pontig megy (a PONG csak addig tud számolni). A játékot bonyolította egy technikai csavar: a bal oldali játékos kontrollere remegett … tehát a jobb oldali játékos előnyben volt. Ezért az első menetnél pénzfeldobással dőlt el, hogy ki választ magának oldalt … de ez kb mindegy volt, mert a második meccsre cseréltek, így mindkét játékos játszott mindkét oldalon. A selejtezőkben még többnyire 2:0-ra nyertek a jobb játékosok, de ez elődöntőkhöz közeledve már többször állt be az 1:1-es eredmény, így kellett döntő harmadik menet tartani a küzdő felek közt. Ilyenkor egyszerűen kisorsolták, hogy kié lesz a kedvezőbb oldal, mert aki a bal oldalt kapta, az nagy valószínőséggel megszívta …

A szerencse és a gamer skillem elvitt egészen a döntőig. 1:1 után buktam a fej vagy írást, így a döntő mérkőzés döntő meccsén a bal oldalon kellett küzdenem, ahol 6:11 -nél lementem alfába és felküzdöttem magam 13:14-ig, amikor bekaptam a kegyelemdöfést … kemény küzdelem volt … de így buktam el a főnyereményt, a Videoton TV Foci PONG gépet.

DE! … a bajnok kissrác ( kajak … egy kissrác levert PONG-ban … ezt nehezen fogom feldolgozni 🙂 )  a meccs után odajött, hogy mi ez az egyesület, és lehet e csatlakozni … meg fel is ajánlaná a nyereményét az egyesületnek, mert ő nem tudná mire használni, mi meg igen 🙂

 

ui: egyesületi póló rendelhető
1200 Ft az egyesület tagjainak
1500 Ft bárki másnak