Jogállamgépezet

A tavaszi retro kütyün, máj.3-án elfogadott alapszabályzatunkat a bíróság kemény két honapnyi kotlás után elfogadta, és júl.4-ei keltezéssel bejegyezte az egyesületet. Innentől 15 napja volt bárkinek ez ellen fellebbezni. Az Ügyészség ezt meg is tette júl.30-án, ami erősen time out-os … ezen a pályán simán van, hogy csal a gép … de legalább alapos volt. Szumma 10 oldalas alapszabályzatunkat 9 oldal tömény jogi dumával szedte ízekre.

A bíróságra a fellebbezés aug.14-én érkezett meg. Aznap fel is hívott a bírósági titkár a hírrel, hogy hát ezt most beszoptuk. Mi eddigre már kihíreztük, hogy az egyesületünket hivatalosan bejegyezték, és mivel a fellebbezési idő már rég lejárt, ezért a határozat jogerős … tévedtünk.

A bírósági levelezés sebességéből úgy kalkuláltam, hogy az ügyészségi fellebbezést szeptember első hetében hozza meg a posta … de ez október elejéig nem történt semmi … végül Manu járt utána, hogy mi van.

Az volt, hogy elvileg két kézbesítési kísérletből egyszer se vettem át a levelet, ezért azt vissza küldték a bíróságra … persze … nem vettem át … se csengő se értesítő … és nem is ez az első eset, hogy a tróger postásunk szabotálja az ajánlott küldeményeket. Múltkor a Cadillacs & Dinosaurs jamma boardot nem volt hajlandó kézbesíteni. Akkor nekünk kellett újrakézbesítést kérni a főpostáról, és külön fizetni érte … érted?! Ők a trógerek, és mi fizetünk.

A bíróság telefonon azt mondta sajnálják, van ez így, de ha akarunk kérhetünk újra kézbesítést, bár azt nem ajánlják, mert lassú lesz (az eddigi tapasztalatok alapján 20+ nap). Gyorsabb ha személyesen bemegyünk a bíróságra, kikérjük a papírt, lefotózzuk, és abból dolgozunk … természetesen ügyfélfogadási = munkaidőben … még jó, hogy Manu ráér.

Manu bement, lefotózta a papírokat, és hurrá! Okt.9-én végre megtudjuk, hogy milyen jogi kifogásokat találtak a máj.3-án módosított alapszabályzatunkban, aminek az eredetijét tavaly nov.9, az alapító közgyűlésen fogadtunk el, vagyis kereken 11 hónapja!

Köszi Manu az egyesületért futott köröket … és köszi neked is államgépezet, hogy annyira a múlt évezredben ragadtál, hogy máig nem tudod mi az az e-mail !

Íme a papír:

 

u.i. A postásunk ellen hivatalos panaszt tettünk.