Retro Kütyü Játszóház 8 + IDDQD 5. szülinap 2014.11.08.

Sör és Pixel. Ezt a nevet adta a bulinak az index.hu tech-tudomány rovatvezetője, az iddqd.blog.hu atyaúristene, Stöki.

Valamikor tavasz vége felé tettem fel a kérdést az iddqd facebook csoportjában, hogy lesz e valamikor iddqd blogtalálkozó … mert egyszer már volt, jó volt, és kéne még. Stöki válaszolt, hogy ősszel esedékes lenne, mert idén lesz 5 éves a blogjuk, és ezt meg kéne ünnepelni úgy alaposan.

Már az előző Retro Kütyünél felmerült, hogy a bulit úgy lehetne nagyobbra növelni, ha más kocka bulikkal társulnánk … például egy iddqd.blog.hu közönségtalálkozóval? Naná!

Némi nyomulás után sikerült megfűzni Stökit, hogy mennyire jó lesz nekik, ha odavisszük a bulijukra a következő Retro Kütyü Játszóházat. Mi adjuk amiben jók vagyunk, az éjszakába nyúló féktelen retro geek életérzést, az egyesület kütyüit, és a kompetísünöket … ők meg csinálják a hírverést, és megünneplik magukat jól … win – win.

Stökivel egy GameNight bulin találkoztunk a Grund nevű helyen, és nem agyaltunk sokat, hol legyen a esemény. Legyen itt a Grundon, ez a hely menő, és ingyenes (!)

ic_iddqd_meghivo3

Tehát 8. alkalommal is összehordjuk a kütyümindenséget.

Lesz Atari, C64, ZX Specturm, NES, Gameboy, SNES, Sega MD, N64, PS1, GameCube, néhány PC, és az egyesület Arcade gépe … mindent a szemnek, mindent a kéznek … az összes kütyü szabadon játszható.

Ezen túl a buli hagyományainak megfelelően hozhatsz bármilyen kütyüt, játékot, amire büszke vagy, 10 évnél idősebb, és amit szívesen mutatnál be másoknak is. Áram és tévé lesz hozzá!

Kompetísünök:

Elektor Kalandor – Super Mario Bros. 1 – 3 perc alatt gyűjts össze minél több pontot
c64 Barbarian tournament
Last Bomberman Standing

+ go go Mario örök rangadó

Szeretnénk még összehozni egy kerekasztal beszélgetést az 576 KByte által megjelentetett C64-es játékokról: A Long Life, a Burago Rally, és a Boom-ról. Hogy ez összejön-e, az egyelőre bizonytalan.

Az est egy pontján pazar tortával ünnepeli az IDDQD blog 5. szülinapját.

És az Insert Coin Egyesületnek is lesz oka ünnepelni, mivel ezen az éjjelen leszünk pont 1 évesek 🙂

IDDQD bejegyzés
facebook event