Ott voltunk PlayIT-en 2014.11.29-30

Eleven él még bennem az emlék, amikor a Microsoft teljes erővel rátelepedett a Budapest Game Showra, hogy agyonreklámoza a Kinectet … Te vagy a kontroller! … ezzel a hülyeséggel támadt, és nyomott mindenkit agyon a martketing úthenger.

A millenáris egyik eldugott sarkában volt egy kis sziget, ami valamennyire megmentette a showt, SakmaN akkor még csak két asztalból álló retro standja.

A game show azóta kinőtte a millenárist, túllépett a mindent ledózeroló vadmarketingen, és PlayIT néven komoly fejlődésen esett át.

Már a tavaszi show is eléggé rendben volt. A nyomasztó microsoftos hegemóniát felváltotta a sokszínűség. Először láttuk komoly nintendós jelenlétet ebben az országban, és a SONY is rendesen beerősített. És megtalálta méltó helyét a videojátékos kultúra is. SakmaN ide már komoly retro setuppal érkezett, és a flippermúzeum is beszállt a buliba … így láttuk ezt mi akkor : https://insert-coin.hu/playit-show-2014-04-26/

Már akkor világos volt, hogy a következő PlayIT-en ott a helyünk, de akkor még nem volt tiszta, hogy jelenjünk meg.

Annak sok értelme nem lett volna, ha SakmaN-nal versengve mi is kiszállunk egy retro standdal … de mit tudunk mi beleadni a buliba, ami SakmaN-nak nincs?

Az egyesületi arcade a mi trójai falovunk, ami bejuttat bárhova. 2 napon keresztül megállás nélkül ment a gép. Több százan játszották, több ezren látták rajta az egyesület logójával. Saját fülemmel hallottam, hogy valaki insert coin standként emlegette, a retro részleget!

Sok egyesületi taggal sikerült összefutnom a rendezvény 2 napja alatt … de sokunk nem csak látogatóként volt ott. Több tagunk aktívan kivette a részét a showból.

Bagszi, Orcface, Sparrow, LernenBoy, és UG a Nintendo standot erősítették, mint szakértők. Mindkét nap teljes műszakban talpon voltak … Lernen még egy óriás Mario jelmezbe is belebújt, hogy szórakoztassa a gémer közönséget.

Az arcade gép szállításába bátyám, és Orcface segített be izom és gépi erővel. De természetesen a legnagyobb kösszi SakmaN-nak jár, aki megint egy impozáns adag retro cuccot adott a nagyérdemű keze alá, és lehetővé tette, hogy a flippermúzeum mellett, mi is ott hirdethessük magunkat a standján … szóval Kösszi!