Machinae Supremacy PixelConra

Crowdfund kampányt indítottunk, hogy megcsináljuk az ország legmetálabb gamer buliját.

Kampány: masu.pixelcon.hu

Ha összejön €3500 szept.5-ig, olyat fogtok látni a Corvin Clubban 2016.nov.05.-ei PixelConon, amitől tuti eldobjátok az agyatok!
 

A BANDA

MACHINAE SUPREMACY– ahol a gépek uralkodnak!

Az internetes zeneletöltés hajnalán egy apró svéd csapat tűnt fel a digitális égbolton, meghódítva a retro gamerek és a metal harcosok ezreit. Zenéjükben ötvözik a klasszikus power és svéd metál elemeket a nyolcvanas évek chiptune hangzásával és dallamfutamaival. Hölgyeim és Uraim, ismerjétek meg ti is a Machinae Supremacy-t!

INCEPCIÓ

2000 környékén járunk, amikor egy kis társaság Luleå-ban úgy gondolta, hogy maradandót kellene alkotniuk. Még messze van a Youtube korszaka, és az internetes zenemegosztás is éppen csak ébredezik. A srácok merész lépés után ingyenesen letölthetővé teszik az első anyagaikat, amelyen már sikeresen keverik a metált a chiptune hangzással. A siker pedig nem marad el, sőt! Mire az első nagykiadós (Spinefarm) albumhoz érnek, már milliós letöltés számon vannak túl, a hírük pedig futótűzként terjed a geek körökben. Sokan el sem tudják képzelni, hogy a stream előtti korszakban hogyan lehetett nagy közönségsikert elérni, a MaSu viszont az élő bizonyítéka az internet kreatív közösségformáló erejének, és az egyéni amatőr tartalmak profivá avanzsálásának. Mindez persze elképzelhetetlen lett volna a világháló nélkül. Pedig a recept nem túl bonyolult. Az In Flames országában minden érhálózat mélyén csörgedezik egy kis dallamos-karcos metálzene. Ezt megfejelve a fiúk nem voltak restek előkotorni egy SiDStationt is, amivel a C64 hangszintetizátorát tudták bevonni a zenekészítésbe, tegyük hozzá, vaskos sikerrel. Ma már a szimfonikus betétek, és a különböző rafinált chip-hangzások sem ritkák a Machinae Supremacy nótáiban.

MODERN, MINŐSÉGI FÉMZENE

A kezdeti sikerek óta a fiúk túl vannak jó néhány turnén, állandó vendégei a skandináv demoscene és eSport bajnokságoknak, de együtt játszottak már a stockholmi királyi filharmonikusokkal és visszatérői a Play! A Video Game Symphony koncerteknek is. Idő közben a srácok a Jets ’n’ Guns című indie shmup lövölde zenéjét is összerakták, készítettek egy Bionic Commando tételt a Capcomnak, dolgoztak az új Giana Sisters muzsikáin, és legutóbb a Zelda 30-ik szülinapját ünnepelték meg egy Gerudo Valley feldolgozással. A kiemelkedő ötletességüket és kikezdhetetlen minőségi hozzáállásukat mi sem bizonyítja jobban, hogy a Plogue (a Chipsounds nevezetű világklasszis VST szinti-plugin készítői) direkte szponzorálja a csapatot, de olyan nagy nevek, mint a Jackson Guitars vagy az Asus Republic of Gamers brandek is felsorakoztak a MaSu légiója mögött. Hazánkban is játszottak már a svéd pixelharcosok, és sokan vagyunk most is, akik alig várjuk a visszatérésüket.

ISMERKEDJ AZ ÖRÖKSÉGGEL

A banda honlapján a mai napig rengeteg anyagot tölthetünk le, természetesen ingyenes formában. Az Echoes színes gyűjteményében tanyázó Sidology trilógiával a srácok végérvényesen nyomot hagytak (és százakat inspiráltak) a metál-chiptune crossover műfaj népszerűsítésével. De ha valaki ennél is masszívabb élményre vágyik, érdemes az ingyenesen tölthető Deus Ex Machinae-val folytatni, ami talán az első igazán profin összerakott MaSu album. (Tételeiben olyan klasszikusokat idéznek meg indirekt módon, mint pl. a Final Fantasy VI intrójának zenéje a Flagcarrier zárásában…) Ha pedig ennyi sem volt elég, akkor irány az iTunes, a Google Play Music vagy valamelyik preferált CD butik, és szóljon napestig a Redeemer-Overworld-A view from… triumvirátusa!

 

mcmacko

 

A SZERVEZŐ

Élményből épült gamer közösség

Az Insert coin Egyesület a Videojátékos Kultúráért nevű non profit civil szervezet azzal a céllal alapítottuk 2013-ban, hogy lehetőségeink szerint támogassunk és építsük a helyi videojátékos közösségeket.

PixelCon az egyesület videojátékos buli brandje.

PixelCon nem egy kommersz rendezvény, nem célja reklámozni és eladni a legújabb videojátékokat,  de nem is egy játéktörténeti kiállítás. PixelConnal a célunk, hogy bemutassuk a videojátékok valódi belső értékeit, mint a játékélmény, és sok egyéb a videojátékos kultúrából gyökerező kreatív alkotást, mint a videojáték zenék feldolgozásait.

Buli nincs hangos zene nélkül. Célunk hogy olyan élményt szolgáltassunk a helyi gamer közösségnek, amitől leszakad az agyatok. PixelConon belül ezért kap ilyen kitüntetett figyelmet az élő zene.

 

A legdrágább hozzávaló

Az eddigi Pixelconok költségvetésének több mint 75%-a ment el koncertekre. Sokak szerint ez így aránytalan, és nem fer azokkal szemben, akik csak egy kis délutáni kockulásra ugranak be, miért fizetnének ugyan annyit a belépőért, mint akik az esti bulira jönnek?

Emellett minél nagyobb a költségvetés, annál nagyobb az anyagi kockázat. Az egyesület tagsága úgy döntött, hogy ezt a kockázatot közösségi finanszírozással kezeljük.

Ha sikerül a kampány, a Supremacy olyan SID metál showt visz a színpadra, amilyet ez az ország még nem látott … ha nem sikerül, akkor sajnos le kell mondanunk erről a koncertről.

AZ ESEMÉNY

Koncert

Helyszín: Budapest szívében, a Blaha Lujza térnél, Corvin Club. https://www.facebook.com/corvinclub

Kapunyitás: 2016.11.05. 18:00

Előzenekar: SIDrip Alliance (HUN), a legjobb hazai SID rock banda

Fő műsorszám: MACHINAE SUPREMACY (SWE)

masuposter

utána afterparty PixelCon retro játéktermében

PixelCon

A koncert előtt, ugyan azon a napon, ugyan ott.

Kapunyitás: 10:00

Mire számítsatok:

 • Kerekasztal beszélgetés játékfejlesztőkkel
 • Cosplay verseny
 • Játékos vetélkedő Gamer Celebek szereplésével
 • Helyi indie játékfejlesztők, az Indie GRAND PIX döntősei
 • JAM the RADAR, Lowresjam demo verseny (64×64 pixeles felbontásra készült játékokat lehet beadni)
 • Helyi gamer közösségek
  • Nintendósok
  • Bunyós játékok
  • Csillaghajó
  • Hackerek
  • Arcade gépesek
  • Retrósok
 • RETRO videojáték terem, egy rakat régi számítógép konzol és arcade gép … mind szabadon játszható
 • RETRO videojáték börze

Jegyár a helyszínen: 1000 Ft

Ha ez a kampány nem sikerül (légyszi ne hagyjátok!), PixelCon akkor is meg lesz tartva, csak úgy Machinae Supremacy nélkül