Hogyan lesz arcade játékgépünk

 • C&D jamma board

  C&D jamma board
  bootleg

 • NEO-GEO jamma board

  NEO-GEO jamma board

 • NEO GEO cartridge

  NEO GEO cartridge

 • Metal Slug!!!

  Metal Slug!!!

Az egyesület alapításakor az egyik első ígéret az volt, hogy az egyesületnek egyszer lesz egy Cadillac & Dinosaurs játékgépe.

Cseri dobta be a facebook csoportba ezt a linket : Nintendo Player’s Choice jamma játékgép videojáték UK Edition

Azonnal ráharaptam az ötletre … Super Mario Bros. és Contra egy arcade gépben, ilyen áron? … Az zsíír.

Ma Cserivel elmentünk megnézni a gépet, és bevallom némileg csökkent a lelkesedésem a dolog iránt, mivel nem arcade-osított NES játékok vannak a gépben, hanem egy az egyben ugyan azok, amikkel az asztali NESen is nyomulunk. A pénzbedobással csak játékidőt vehetsz … tök mindegy milyen jól vagy szarul játszol, egy menet így is úgy is 900 másodperc (vagy amennyi be van állítva).

Megkérdeztem az eladót, ha ilyen gépekben utazik, akkor tud e ajánlani valami mást … és IGEN !!! Kb ugyan ennyiből kijön egy NEO-GEO játékgép (Metal Slug!!!).

De kaptunk még egy nagy adag fejtágítás is arcade gépek terén … eddig úgy hittem, hogy egy arcade gép olyan mint egy konzol; a kaszniban ott van egy gép … erre kiderült hogy a monitor, az irányítók, és a pénzbedobó az, ami a kasznihoz tartozik, míg a gépet a játékkal együtt egy bazom nagy lapra szerelve pakolják bele a gépbe, ez a jamma board: játék és gép egyben.

A neo geo annyiban okosít ezen a képleten, hogy a neo geo gép maga egy jamma board, amin van egy VHS kazi méretű slot, és ebbe lehet beledugdosni a játékkazikat … ez így már tényleg olyan, mint egy konzol.

Összegezve: Ha veszünk egy pikk pakk jammás arcade gépet, akkor ahhoz, hogy legyen Cadillac & Dinosaursunk, csak meg kell vegyük a játékot jamma boardon, bele kell nyomni a gépbe, és máris mehet a móka!

Ennyi okosításért bőven megérte legurulni a 22. kerületbe.