Grand Pix – zsűri döntés 1. – Böjti

Megtisztelő volt átnézni a beérkezett munkákat, amik közül nem egy kifejezetten érdekesnek, akár egészen ötletesnek is tűnt, persze mindenkit nem lehet jutalmazni, maximum annyival, hogy gratulálok az összes fejlesztőnek, továbbá az öt leírt programon túl fejben különdíjazom a Pengame (steam) elnevezésű alkotást. Sok sikert mindenkinek a továbbiakhoz, most pedig következzenek a szerintem legjobbak.

 

1. Maze The Angels Walks Silently (facebook) 5 pont
Mivel Lovecraft munkássága ordít a minőségi videojátékos feldolgozásokért, a Maze pedig a trailer alapján ilyen, megelőlegezem neki a bizalmat. Látványos és hangulatos kalandnak ígérkezik, ami ha valóban ilyen lesz, akkor a steames könyvtáramban a helye.

2. Vortex: The Gateway (web)  4 pont
A túlélő és kraftoló belsőnézetes színtér egyre telítődik, de hazai fejlesztésként nálam a Vortex eleve előnyt élvez, ráadásul szép és ötletes már most, kezdeti fázisában is. Ha sikerül tovább emelni a színvonalat, igazán büszkék lehetünk majd rá.

3. Project OLP (blog) 3 pont
Bár sokat még nem lehet tudni erről sem, azért a látványtervek eléggé meggyőzőek, a stílus pedig igazán közel áll a szívemhez, szóval mindenképpen bekerül a személyes kedvenceim közé.

4. Ironkraft: Road to hell (web) 2 pont
Korábban is értékeltem a kezdeményezést, most is így teszek. Noha az Early Access verzió még nem működik tökéletesen, sok munkával igazi gyöngyszemet lehet kihozni ebből az őrült ötletből.

5. Escape Velocity (youtube) 1 pont
A shmup műfaj nagy kedvencem, a látvány önmagáért beszél, ezért aztán nem is kellett sokat gondolkoznom az ötödik bekerülőn.

Böjti.