GAME-O-WEAR Zsűri döntés 5. – Siklara

Classical music (5 pont): Bár alapvetően elég minimalista, a Pacman-lemezjátszó kombó egy baromi jó vizuális asszociáció, ami a találó felirattal nálam retro a négyzeten, és mivel mindkettő meghatározó volt gyerekkoromban, KatONE pólóterve nálam kiütéssel győzött. Talán csak én képzelem bele, de azért az milyen szellemes mondanivaló, hogy egy igazi gamer füleinek még Pacman zabálásának jellegzetesen idegtépő hangja is zene? (A kérdés költői volt.) A színek és azok összhatása, illetve az arányok is nagyon egyben vannak, úgyhogy nem is ragozom tovább, akarom a ruhatáramba!

Csatlakozz a csapathoz (4 pont): Marshmallowpie pólótervében a megvalósítás fogott meg, mert annak ellenére, hogy az Uncle Sam-es katonatoborzós plakát erősen elmémesedett és ezért nem túl fantáziadús, az eredetitől eltérően elhelyezett, leginkább csak háttérként funkcionáló, ugyanakkor a karakterre is jellemző szöveggel megtámogatva nagyon tetszett. Külön értékeltem, hogy Pyro-ról ezt az igen jól sikerült fanartot is remélhetőleg a tervező követte el, ami befektetett munka szempontjából nem elhanyagolható, és nagyban hozzájárult a listámon elfoglalt előkelő helyhez.

Űrbőlgyütt haramiák (3 pont): Ha kizárólag esztétikum alapján nézném a pólóterveket, akkor Martiin pólója lenne nálam az abszolút befutó a norvég mintára emlékeztető elrendezéssel, hiszen a norvég mintának nem is tudok jobb felhasználási módot elképzelni annál, mint hogy valami nagy pixelekből álló játékot, például a Space Invaders-t megjelenítse. A hungarikumokkal ötvözés vitt az egészbe egy masszív löket eredetiséget, mert összekapcsolja a retro fogalmát a saját múltunkkal, és neten túltolt betyáros mém ide vagy oda, a középpontba helyezett pixelbajuszos gulyás ostorral, meg (itt barna) szürkemarhával nagyon menő!

QuickShot Killer (2 pont): bad pólóterve a hamisítatlanul old school témájánál fogva tökéletes lenne egy olyan rendezvény hivatalos viseletének, mint a PixelCon. Nem csak mozgalmas, de a hardcore hangulat mellett árad belőle a játékok iránti szenvedély, az érzelmek azon széles skálájáról nem is beszélve, amit azok kiváltanak belőlünk. Mindezt sok olyan részlet összhatásával éri el, mint a felül nyolcvanas éveket idézően hatásvadász, alul pedig a „killer” szó jelentését hangsúlyozó erőszakos megjelenítésű szöveg, vagy a joystick ügyesen használt külső-belső kontúrjai. Pólóra vele!

Vaultboy (1 pont): Egyszerű, letisztult (a mutatós fekete-sárga kontraszttal sosem lehet mellélőni!), illetve ügyesen alkalmazza egy baromi népszerű, és indulását tekintve a retro kategóriába is besorolható sorozat kabalafiguráját. Abszolút el tudnám képzelni tömeggyártásban, hivatalos Fallout termékként.

Szeretném, ha a többi pályázó is tudná, hogy egy olyan pályaművet sem láttam, ami ne tetszett volna és ne hordanám, úgyhogy lájkok számától, illetve helyezéstől függetlenül is gratulálok mindenkinek!

TABELLA