GAME-O-WEAR Zsűri döntés 4. – Komédiás

Szöveges értékelés

Bloodborne shirt (5 pont): Kedvencem a mezőnyből. Először is azért, mert Bloodborne-nal minden jobb. Vegyük például a Lánchidat: mennyivel jobb lenne hatalmas vérfarkas szobrokkal az ásító oroszlánok helyett. Hát még igazi vérfakasokkal! A másik indokom, hogy nincs benne semmi kifogásolható részlet. Keveset vállal, de azt teljesíti. Ez talán egyszerű feladatnak tűnik, de nem az: az ikonikus részletek (fegyverek) kiválasztása és ügyes felhasználása kidolgozott koncepciót, végiggondoltságot igényel.

Princess Peach (4 pont): Végre! A játékok szexik! A másik meg, hogy oké, hogy rajongók vagyunk, de ne vegyük már állandóan komolyan magunkat! Ironikus kikacsintás, ebben az esetben szó szerint.

Vaultboy (3 pont): Kicsit olyan, mint a Fallout 4. Ott a Pip-Boy, és ezzel ki is merült a klasszikus Fallout életérzés. Másrészt viszont ott a Pip-Boy! A színe talán nem az igazi, a felirat sem feltétlen telitalálat. Amúgy a szín és a felirat kombinációja alapján kiváló lenne egy Fallout témájú bárba a pincéreknek. Tényleg, nyisson már valaki egy ilyet!

Űrbölgyütt Haramiák (2 pont): A betyáros-szögedies mém mánia találkozik a Space Invaders-szel. Ez tök jó, és kivitelezésében ez a póló a legaprólékosabb. Két bajom van vele, és az egyik személyes jellegű – az én kackiás bajszom már hervadásnak indul az ilyen viccektől. A másik, hogy a játékos űrhajójának orra pont annyival hosszabb az eredetinél, hogy az már igen komoly félreértésre adhat okot. Pláne a fehér lövedékkel együtt. Egyszer belelátod, nem tudod többé nem annak látni.

Don’t Starve (1 pont): Azt hiszem egy Don’t Starve témájú rajongói póló éppen ilyen. Jó az elrendezés, jók a színek. Viszont semmi különleges, igazán érdekes nincs benne.

Pár szót szólnék a mezőnyről úgy általában. Kicsit hiányolom az eredetiséget, valamint a koncepciók kidolgozását. Az utóbbi alatt azt értem, hogy a kép és a felirat közt legyen összhang, erősítsék egymás hatását, vagy épp ellenkezőleg, bizonytalanítsanak el, adjanak egymásnak új értelmet. Lényeg a működő kapcsolat. Szerintem nagyon jó megközelítési mód, ha nem dörgöli a készítő az orrunk alá, hogy miről szól a pólón látható kép. Nagyon üdvös lenne tartózkodni a közhelyektől, a már csontig rágott megoldásoktól. Ha mégis az utóbbit választjuk, akkor nem árt csavarni a dolgon egyet.

TABELLA