GAME-O-WEAR Zsűri döntés 3. – Stinger

Nos, először is hatalmas köszönet a tetszetős pályamunkákért! Véleményem szerint akadt köztük nagyon szuper, ugyanakkor egészen középszerű is – bár a szavazás végeredménye nem minden esetben tükrözi a sziporkázó és páratlan kreativitást, a bátor próbálkozások többé-kevésbé olyan helyen végeztek, amelyre mi, zsűritagok is számítottunk. Két titkos favoritom (a Wormal Kombat és a Contra az ominózus Konami kóddal) sajnos nem került bele a legjobb öt közé, ám szerencsére a többi közül is sikerült felállítani egy igazságosnak ható sorrendet – kezdeném is az elsővel, amely valójában a ranglétra ötödik helyét csípte el:

5. The Cake is Just a Lie. – 1pont – Minimalista, hangzatos és beszédes – feltéve, ha igazi gamer vagy. A logók találóan vannak elhelyezve, a Cake és a Lie kettőse, illetve a mögöttes “mindenki tudja, hogy mi” üzenet remekül ötvözi a portálkapukban rejlő potenciált. Valószínűleg fekete és sötét színekben még ütősebbnek fog hatni, egy zsebbel kombinálva a két kapunál még akár kapucnis felsőre is el tudom képzelni. Tetszett.

4. Gameboy Pocket: KatONE – 2pont – ötletelése a három színnel és a handheld pocketizálós, zsebes póló motívummal nagyot ütött! Van ebben, minden, ami retró: Gameboy zsebkütyü, annak sejtelmes sziluettje által megformált zseb (ami valójában ott sincs), a fajsúlyos folyadékkristályos kijelző, ami annyira beszédes, hogy szinte LEFOLYIK a képről, és a letisztult, ám fehérnek álcázott iPod/iPhone-fehér gúnya, amely szépen mutat fricskát az újhullámot majmoló közönségnek, miközben a valódi mondanivaló minden idők legsikeresebb handheld konzolját rejti. KatONE minden elismerésem, nagyon szép munka !

3. Ürbőlgyütt haramiák – 3pont – félretéve a kétbites parasztot és a pixelkommunát (illetve, minden vele kapcsolatos politikai párhuzamot), magyar földre magyar mémöt, izé Invadereket! Invaderből van bőven, parasztból is elég sok, csak karám nincs elég, és a varjak is előszeretettel nyúlják le a pixeljeidet, de egyvalami nem változik – ez pedig a kezedben levő stukker, amelyből elég egy pontos találat, és már hullik is a férgese. Egy pontszámlálót (2016) és egy életerőt, vagy megszerzett bónuszokat mutató kis pixelhalmazt még hiányoltam, de az összkép remek, a Space Invaders téma pedig olyannyira örök, mint a Helló, Világ kódsor a kezdő programozó számára. A türkiz póló és a retró/bölcsész barna szín párosítás elég vad, de az ábrázolás is az: jöhet a póló, a sapka és a pixelparasztos hasitasi, én vevő lennék rá, az biztos.

2. Princess Peach – 4pont – A barack mindig finom, édes és lédús, főleg ha ilyen köntösbe van csomagolva – kacér mosoly, sejtelmes kacsintás, tálcán kínált kábelostor, és a korona az egészre (a fejen kívül) a lényeget eltakaró kontroller… avagy kontroll-őr, amely épp azt védi, amely a finom női bájak egyik legédesebb fegyvere. Maradjunk a baracknál, és hagyjuk a nektarint! Bár mindkettő édes a szemnek és a nyelvnek, a bal alsó sarokban árulkodó Awesome Rating nem hazudtolja meg magát – ha képesek vagyunk egy pillanatra elhatárolódni a Gomba Királyság egyetlen kitűnő, ezúttal pandúrból rablóvá avanzsált szupersztárjától, garantáltan csillagokat látunk majd… és fogunk is, mert ott bújnak meg a háttérben! Peach majdnem teljesen elcsábított és ezért jár neki a második dobogós hely.

1. Quickshot Killer – 5pont – Az első azonban a gyors és kegyetlen gyorstüzelőé, az élvezetbotok királyáé, Mr. Quickshot Killeré ! Mit ér a női báj, ha nem láthatod, nem foghatod, ellentétben az oly’ csábító ravasszal, amely most tron-színekbe bújva, a vér áztatta vörös és fekete tónusokba burkolózva hozza el a ’80-as évek akciójátékainak és filmjeinek mámoros pillanatképét! A Quickshot Killer téma egy mindent az egyben ajándékcsomag, a markolat és a formás gombok kettősét látva egyszerre törtek fel bennem az emlékek, a milliónyi ellőt golyó a Turricanban, a mikrokapcsolók nyekergése a Last Ninjaban, vagy a Wizard of Wor-ban. A Killer felirat remekül töri meg a fekete és vörös egyeduralmát, a mondandója pedig Killerré tette őt a többivel szemben. Kapásból járt neki az 5 pont, kettőt is kérek !

TABELLA