Első klubnap a Club 4 Playersben 2014.04.03.

Boti kolléga 17:15-kor kopogtatott az irodaajtón, hogy induljunk. Normál esetben 18:00-ig szoktam melózni, de Botit csak így tudtam lecsábítani a klubba pár sörre, mert 20:00-ra hivatalos volt máshova.

A klub nyitása 18:30-ra volt kiírva, de mi már 17:45-kor a helyszínen voltunk … Boti kb fél nyolcig maradt. Addig rajtunk kívül egy lélek se tévedt be a helyre. Ketten azzal szórakoztunk, hogy összehasonlítottuk a NES-es Super Mariokat a SNES-es Mario All Starssal … ránézésre az volt a megérzésünk, hogy az All Stars lassabban fut … de leteszteltük milyen ha a SMB3 első pályáján egyszerre kezdtünk rusholni a két gépen … vicces volt amikor ugyan abban a pillanatban haltunk meg ugyan ott 🙂 … tehát illúzió ide oda, a két verzió zsír ugyan azzal a sebességgel fut.

Kb 8-kor esett be Bagszi, egy működő NES-es Zapperral, toltunk egy kis Duck Huntot (thx to Karasz). Majd végre elkezdtek beszállingózni a klubozók: Manu BabaLórival, Orcface, és Stinger … ennyi, más nem jött … tehát nem lett túl izmos a létszám 🙁

Stinger bemutatta tudományát a SNES-es Mortal Kombat 1-ben (amiben nincs vér!), majd rácsavarodtunk a c64-es Turrican 2-re. Ez nekem bőven tartogatott WTF élményt … mai szemmel, így hogy már értem hogyan mozognak a bitek az öreg commodore-ban, koppant egy erőset az állam, hogy ilyen játékot össze tudtak rá kalapálni 1991-ben … a több rétegű paralax scrolling, ami a háttérben megy a repülős pályán az akkora WOW, hogy nagyon!

Nagyjából fél 12-kor indultunk oszlásnak. Távozóban Stinger feldobta az ötletet, hogy következő klubnapon toljunk egy retro LAN partit, arra tuti többen eljönnének … JA! Legyen! Következő klubnap 2014.04.17.-én Retro LAN party!

Emlékeztető: jövő csütörtökön 2014.04.10.-én flipper múzeum megnyitó !