A megalakulás

A gamer365.hu Nintendos fórumának a wiigadó közössége, a Retro Kütyü Játszóházak törzsvendégei, és a 3DS Hungary közösség … e társaságok alkották az egyesület potenciális alapuló tagságát.

A megalakulás első lépéseit a facebookon tettük. Létrehoztuk az X nevű videojátékok kultúrájával foglalkozó egyesület elnevezésű csoportot, és megkezdtük a tagtoborzást. Viszonylag gyorsan összejött a csoportba 50 fő. Az első dolgunk volt, hogy nevet találjunk magunknak.

Kommentek százain át ment az ötletelés. Első sorban olyan nevet kerestünk, ami a jelenlegi videojátékos társadalomban nem megosztó, és képviseli a videojátékok kultúrájának alapjait … így jöttek képbe a régi pénzbedobós arcade gépek, mint lehetséges névötletforrás. Végül két variáció tűnt életképesnek: Insert Coin vagy Press Start. Nyílt szavazáson,  két tag kivételével mindenki az Insert Coin-ra szavazott.

Az egyesület alapuló közgyűlését 2013.11.09.-én tartottuk, az 6. Retro Kütyü Játszóházzal egybekötve. Az alapító tagság 21 fő, akik mind vállalták, hogy legalább fél évre befizetik az akkor még 3000 forintban megállapított tagdíjat, vagy a közösbe adnak legalább ennyi értékű kütyüt … többségünk úgy döntött, hogy kütyü adománnyal fizeti be magát több évre előre. Jelenleg ez a vagyon képezi az egyesületi kütyü kincstárát, aminek kezelésére az egyesület létrejött.

Az egyesület választott tisztségviselői:

  • Elnök : Kaptás András – LokkoLori
  • Alelnök: Szakács Gábor – Szaki
  • Gazdasági felelős: Szilágyi Tibor – orcface
  • Eszközfelelős: Kaptás-Bak Manuéla – Manu
  • Főmoderátor: Lukács Borbála – Bagszi
  • Webfelelős: Varga Ádám – V-ADi