A kezdetek …

Ha így visszagondolok egészen véletlenszerű események formálták meg az ötletet amiből megszületett az első Retro Kütyü Játszóház.
Az első ingerforrás talán a Csokonai művházban rendezett Retro video- és kvarcjáték kiállítás volt, amin mákos természetemnek hála sikerült elvinnem a tombola főnyereményt, egy eredeti 1982-es évjáratú Nintendo Game & Watch kvarcjátékot katt!

A következő inger a Közlekedési Múzeumban rendezett retro videojáték kiállítás volt … ebből nekem főleg az maradt meg, miután kijöttünk a múzeumból, stk nevű wiigadós arc, akivel akkor találkoztam először, össze vissza áradozott a SEGA Dreamcastról meg a Shenmue-ról, hogy az mekkora állatság.

Ekkoriban találtam rá egy igazán ütős ajánlatra: egy csóka 5000 Ft-ért kínált eladásra egy NES-t 7 db játékkal + egy SEGA mega drive II-t játék nélkül …

A következő löket az első wiigadós fórumtalálkozó lett, ami akkoriban már igencsak időszerű volt, és erre tökéletes alibit szolgáltatott a wii party megjelenése (2010. júl.) … tehát csaptunk egy kisebb házibulit nálunk … stk, keviny, charlie64, cajos (ki volt még itt?) … A buliban nyílván nem kapott főszerepet a wii party, volt itt ezer más kütyü és játék amivel lehetett barmulni … A konyhai kisTV-re kötött SEGÁn küldtük a Sonic 2-t, mikor betoppant Szaki haverom, aki következő azóta elhíresült jelenettel csodálkozott rá tevékenységükre:
– jéé, Zelda?
– őőőő, ez Sonic bazzmeg!
– jah csak azért hittem, hogy Zelda mert kék!
– o.O !!!