Retro gaming a Nyák napján (2nd REC 2023)

2023. május 7-én, a Nyák napján idén már második alkalommal került megrendezésre a REC rendezvénysorozat soros fordulója, ahol a játékosok ismét SNES Tetrisben és C64 Wizard of Worban mérhették össze tudásukat.

Az esemény most is a Vault51 Gamer bárba szerveződött, viszont egy emelettel feljebb, a Taverna teremben kaptunk helyet, ahol kicsit koncentráltabban, de annál jobb hangulatban telt a verseny. A Tetris megmérettetésre 12, míg Wizard of Wor-ra 14 bátor játékos jelentkezett.

A Tetris első meccsét a REC történetében újoncnak számító Bucky kezdte, vele szemben az ugyancsak elsőbálozó Rigodon foglalt helyet. Bucky átgázolva Rigodon meg sem állt az elődöntőig, ott Renton ellen maradt alul, aki a márciusi, első REC fordulóban már megszerezte a második helyet. Másik ágon Feri és Zazrak masírozott végig egészen az elődöntőig. A harmadik helyen Feri és Bucky nézett farkasszemet és lejátszották az esemény legizgalmasabb meccsét, ahol Feri hatalmas küzdelem árán 2-1-es vereséget mért ellenfelére. A történelem megismételte önmagát, a döntőben Renton és Zazrak ült a ring 2 sarkába. Zazrak 2-0-s győzelemmel hódította magához a Trófeát. Az eseményen megjelent az idei év legfiatalabb REC játékosa, AndrewPolice, aki nagyon szép játékkal búcsúzott Feri ellen.

REC TETRIS élő közvetítés (2023.05.07)

A Wizard of Wor verseny is hasonlóan eseménydús volt. Bemutatkozott az idei REC sorozat első női játékosa, Lívia. És bár az első körben kiesett, emelt fővel búcsúzhatott meglepően dinamikus és aggresszív játékával, főleg annak tudatában, hogy először tartott kezében Commodore joystickot. A következő izgalmas jelenetnek Pathcash és Rigodon meccsén lehettünk tanúi. A harmadik pálya utolsó pillanatában történt események miatt a győztes személyét csak videóbíró használatával sikerült tisztázni. Az izgalmaknak itt még koránt sem volt vége. Lanre ellentmondást nem tűrő módon menetelt a döntőig, ez senkinek nem volt meglepő, míg másik oldalon a márciusi versenyen szárnyait bontogató Kope jutott az ág csúcsára. A márciusi bronzérmes Feri sikerszériájának LokkoLori vetett véget egy végtelenül feszült meccsen, Zazrak pedig nagy meglepetésre Dester legyőzésével került a legjobb négy közé. Lanre Zazrakon gyalogolt át a döntőig, míg Kope LokkoLorit küldte a harmadik helyért folyó mérkőzésbe. A bronzmeccsen LokkoLori 2-0-ra verte Zazrakot, a melynek köszönhetően a harmadik helyért járó trófea mellett hatalmas megkönnyebbülés volt a jutalma. A döntőben Kope egy hajszál híján maradt le a döntetlenről, így Lanre sima 2-0-val nyerte ezt a mérkőzést is.

REC WOW élő közvetítés (2023.05.07)

Mivel Lanre az első fordulóban nem indult Tetrisben, így összesítettben Zazrak megőrizte első helyét. Harmadik helyen Renton áll, annak ellenére, hogy ebben a fordulóban Wizard of Worban nem indult. Feri pedig szorosan követi őt a negyedik helyen, Ő már mindkét játékban állt a dobogón. A verseny jelenlegi állását itt láthatjátok (igyekszünk pontosan adminisztrálni, ennek ellenére, ha bármilyen hibát találtok, vagy észrevételetek van, jelezzétek felénk).

A terem egyik sarkába kihelyeztünk két darab szabadon játszható retró konzolt, egy 8bites Nintendo-t és az örök kedvenc C64-est is. Ezeken a gépeken is egész este folytak a csatározások.

A következő forduló a nagyszabású ajkai AROK PARTY keretében kerül megrendezésre 2023. július 15-én (szombaton). Már mi is izgatottan várjuk!

Kövessétek az Insert Coin Egyesület facebook oldalát, hogy ne maradjatok le a legfontosabb részletekről!