REC2023: Az utolsó fordulóra marad a döntés

Szeptember 10-én ismét összegyűlt a Retro E-sport apraja-nagyja (krémet szerényen nem akartam írni), hogy megméressék magukat a REC következő, szám szerint negyedik fordulójában. A két legnagyobb esélyes Lanre és Zazrak között a harmadik forduló végén csak 3 pont különbség volt. Lanre 32 ponttal vezette a tabellát, Zazrak 29 ponttal követte. A harmadik helyért Lokkolori, Renton, Eni, Feri és Kope küzdenek szinte egyenlő esélyekkel. Rentont sajnos sem a harmadik, sem a negyedik fordulóban nem láttuk, reméljük – meglátva a tabellát – a végső állomáson már tiszteletét teszi.

No, de nézzük, hogy alakult a negyedik forduló. Hagyományunkhoz híven Tetris-szel kezdtünk, ahol egy új üstökös jelent meg Kardi személyében. A legjobb 8 között könnyedén, két győzelemmel ejtette ki Enit, az előző forduló Tetris győztesét. Lanre, akinek korábban nem sok babér termett Tetrisben, most Ati legyőzésével a legjobb 4 közé jutott, itt viszont szembekerült LokkoLorival és alulmaradt.


Zazrak Kardi legyőzésével jutott a döntőbe, ahol LokkoLorival nézett farkasszemet. Előbb a bronzmeccset Kardi és Lanre játszotta le. Kardi bezsebelte a bronzot, Lanre pedig 2 ponttal lett gazdagabb a Tetris forduló végén. A döntő végtelenül szorosra sikeredett, de Zazrak hozta a kötelezőt, 2-1-re felülkerekedett az élete játékát nyújtó LokkoLori-n és 10 ponttal a tarsolyában távozott.

A Wizard of Wor versenyre pillanatok alatt betelt a 16 induló hely. Lanre a várakozásoknak megfelelően a döntőig menetelt, az elődöntőben Zecket utasította a bronzmeccsbe, míg a másik oldalon nagy meglepetésre Empe jutott a csúcsig, az elődöntőben Zazrakot győzve le.


Nem mehetünk el szó nélkül a bronzmeccs mellett. Zeck és Zazrak hatalmas harcából Zazrak jött ki győztesen, de aki követte a mérkőzést, az láthatta, hogy több programhiba is csúfította a harcot. Zecknek 2 találata is volt, amit a gép nem adott meg és ennek köszönhetően mindkét esemény végén az ő Worriorja halálozott el. A második ilyen bug után Zeck láthatóen másodpercekre elvesztette koncentrációját, ez is vezetett a bronzmeccs elvesztéséig. Akármennyire bosszantó, sajnos a programhibák ugyanúgy a játék részét képezik, nem bíráljuk felül a számítógép döntését, hogy adott lövés célba ért vagy sem, illetve a kapott pontokat sem számoljuk újra.


A döntőben Empe elhozta az első mérkőzést! Lanre ezután nem elkeseredett, hanem még magasabb fokozatba kapcsolt. A második és harmadik mérkőzést már könnyedén nyerte meg. Lanre 10 ponttal, Empe 5 ponttal, Zazrak 3 ponttal, Zeck 2 ponttal távozott.

Zazraknak a negyedik forduló végére sikerült 2 pontra megközelítenie Lanrét. A Tetris és WoW versenyekről is elmondható, hogy ahogy haladunk előre az időben, megjelennek nagyon nagy tudású új játékosok, illetve a korábbi versenyzők tudása is érezhetően éleződik, a mérkőzések kimenetele egyre több esetben megjósolhatatlan.

A negyedik fordulóra marad a döntés. Lanre vagy Zazrak viszi el a 2023-as REC versenysorozat bajnoki címét?

A harmadik helyért továbbra is több játékos harcol. LokkoLori a Tetrisben elért második helyének köszönhetően 18 ponttal vezeti a harmadik helyért folyó versengést. Mögötte Eni (12 ponttal), Renton (11 ponttal) illetve Feri (10 ponttal) szintén esélyes a harmadik helyre.

Várunk mindenkit szeretettel a REC idei utolsó versenynapjára 2023.november 11-én. Terveink szerint most nem a Vault51-ben leszünk, de a részletekkel még jelentkezünk. Kövessetek minket facebookon, minden infót időben megtaláltok a Retro Kütyü Klub, illetve az Insert Coin Egyesület csoportokban.