Grand Pix – zsűri döntés 4. – Brigi

Brigi nem írt se elő se utószót, de úgy érzem, hogy Brigi pontozása némi magyarázatra szorul. A szabály az volt, hogy minden zsűritagnak 5 projektet kell kiemelnie a jelentkezők közül, és köztük elosztani 15 pontot. Eddig a zsűrik 5 4 3 2 1 elosztásban osztották ki a pontjaikat, míg Brigi úgy döntött több pontot ad a favoritjának. Így jön ki a 8 4 1 1 1 pontozás, aminek összege szintúgy 15.

LokkoLori

 

1. Maze The Angels Walk Silently (facebook)  8 pont

Kár is lenne tagadni, hogy a műfaj eleve nagy kedvenc, egyértelmű volt a választás, habár csak egy trailer áll rendelkezésre, nálam a Maze a befutó. Azonnal az Amnesia ugrott be, valószínűleg nem véletlenül. A lámpafogás és a textúrák is kísértetiesen hasonlítanak – megkockáztatom teljesen egyformák – de ha csak fele olyan atmoszférát sikerül teremteni, és megtölteni a beígért, valóban tartalmas logikai feladványokkal és történettel, akkor máris beneveztem egy gyűjtői kiadásra.

2. A Bosszú (exe4 pont

1080p, 60 fps, meg a kutyafüle, viszont idejét nem tudom, mikor feledkeztem bele így játékba, ami eredetileg csak egy gyors pillantásra volt hitelesítve. A szöveges kalandjáték, szerintem független a kortól és a technikai fejlettség aktuális fokától, megfelelő tartalommal, humorral – ami itt kétségkívül adott – grafikailag szinte tökmindegy, hogy 8 bites vagy 4K esztétikával operál, az ember akkor is órákat fog gondolkodni egy-egy feladványon, mert-mi-az-hogy-ez-így nem működik?!, másrészt üdítő élmény kivételesen a saját fejünkben játszani.

3. Project OLP (blog) 1 pont

A Team OL játéka igen nagyra törő projektnek mutatkozik, roppant igényes, látványos és szerethető képi világgal, a fejlesztők blogján látottak pedig professzionális hozzáállást sejtetnek. Átgondolt és nagyszabású vállalkozásnak tűnik, a csapat megérdemli a supportot, mi pedig további tartalmakat, amivel jobban megismerhetjük a jelenleg még csak a fejlesztők fejében létező, ígéretes világot.

4. C64 Lover (sourceforge) 1 pont

Minthogy ez egy alkalmazás, csak annyit fűznék hozzá, nagyon tetszett, hogy mindössze két kattintásra van a Wizard of Wor, vagy bármi más, ami gyerekkorunk legszebb emlékeit idézi; tökéletesen hülyebiztos – és tetszetős – a kezelőfelület, semmi macera, csak a videojáték történelem legjobb – vagy legrosszabb, ki mivel szereti keseríteni az életét – alkotásai, személy szerint díjaznám, ha ez a projekt kihozná magából, ami még beleszorult, bár jelen állapotában is tökéletesen funkcionális.

5. Pengame  (steam1 pont

Tulajdonképpen semmi extra, egy shooter platformer, nem egy forradalom, csak szimplán tetszik. A képi világ, a karakterek abszurditása, és a megvalósítás úgy en bloc klassz. Főleg azért is, mert minden valódi papíron, igazi tintával készült.

Brigi

Az összesített rangsor Böjti, Bagszi, SakmaN és Brigi értékelése alapján:

projekt csapat pont
Maze The Angels Walk Silently The Mysterious Machine 17
Vortex: The Gateway StormCube Game 14
A Bosszú badcoke.com 8
Ironkraft-Road To Hell Invoker Studios 6
Escape Velocity OtterWorks 5
Project OLP Team OL 5
Pengame Rogue Relay + Double Design 4
C64LOVER badcoke.com 1