AROK partján volt az idei harmadik REC. Mi lesz még itt?!

Véget ért az idei AROK PARTY, Magyarország egyik legnagyobb hagyományokkal rendelkező geek rendezvénye. Idén is felejthetetlen élményekkel lettünk gazdagabbak, így mindenkinek ajánljuk, hogy jövőre ne/se hagyja ki.

Korábban az AROK szervezői bonyolították le a helyi “game compo”-t, de hatalmas örömünkre áldásukat adták arra, hogy az idei versenyt mi vezényeljük le a REC égisze alatt. Nagy meglepetésre az esemény főszervezője (poison) is elindult a megmérettetésen.

A verseny szombat délelőtt 11 órakor indult a SNES-Tetris összecsapással. A korai kezdés és az erős péntek este ellenére az online és helyi regisztrációnak, illetve helyi toborzásnak köszönhetően gyorsan összejött a 16 induló. Ettől függetlenül hiányoltuk a budapesti helyszíneken szép eredményeket elérő játékosokat (Renton, Szanatin, Dester, Kope, Feri, hogy csak a legjobbakat említsem).

A Tetris nagy esélyese, Zazrak nagy reményekkel indult, mivel a második forduló végén vezette a versenysorozat összesített tabelláját és minden esélye megvolt rá, hogy most is hazavigye a 10 pontot Tetrisben. Viszont ebben a fordulóban emberére akadt Eni személyében, aki egészen a döntőig menetelt, majd ott két vállra fektette a korábbi bajnokot. Nem mehetünk el Loloke teljesítménye mellett sem, aki az első fordulóban csaknem kiejtette Enit. Reméljük, őt is látjuk még viszont.

A SNES-Tetris döntőjét az alábbi videón láthatod:

A hatalmas meglepetés után epedve vártuk a C64-Wizard of Wor összecsapást, ahol a korábbi tapasztalatok alapján mindenki nagyobb összeget tett volna Lanre győzelmére.

Ez a tabella is villámgyorsan megtelt, 16 játékos dörzsölte a tenyerét, hogy végre kézbe vehesse a gyilkos fegyvert (joystick) s megmutathassa tudását. Viszont a tabella két oldaláról induló Dave és Adrián sokaknak letörte a szarvát. Ellentmondást nem tűrő módon jutottak a döntőbe, ahol sokan ismét meglepetést vártak.

A döntőt itt tudod megnézni:

A harmadik fordulóra “csupán” egy meglepetés jutott, de ezzel a meglepetéssel már az összesített táblázat is módosult. Lanre átvette az első helyet, Zazrak pedig a második pozícióra lépett vissza.

Még semmi nem dőlt el. Az 5 fordulóból álló REC versenysorozat következő fordulója 2023.szeptember 10-én, vasárnap lesz a budapesti Vault51 Taverna termében. Minden korábbi játékost, illetve új, megmérettetésre szomjas versenyzőt szeretettel várunk!

A részleteket hamarosan megosztjuk itt, illetve facebook oldalunkon.